3/6/09

Eurogrup - L'estiu a ciutat [1967]


Continuem amb alguns dels ep's més interessants editats per concèntric d'allò que ells anomenaven "cançó moderna" per diferencir-ho de "la nova cançó". A jutjar per la portada, com us podeu imaginar, 'Eurogrup' havien de ser els més moderns de Barcelona. Aquestes samarretes pop i les xupes de cuero segur que atreien totes les mirades dels habituals de Tusset Street i de la mítica truiteria Flash-Flash (per cert, fa tot just una setmana moria Alfons Milà, mític interiorista del local i arquitecte de l'anella olímpica de Monjuïc entre molts d'altres, serveixi això com a petit homenatge).
'Eurogrup' només va editar un parell de treballs, un single i aquest e.p. que aquí us proposo, el so més beat del segell i una magnífica referència. Com sempre, la informació que disposo del grup és molt minça. Els seus components (segons la web a45rpm) eren:

-guitarra solista: Víctor
-guitarra rítmica: Fernando (primer disc) y Idio (segon disc)
-baix: Juan
-bateria: Adriano
-cantant: Jaume (chino).


Les versions que inclou l'E.P. son:


-L’estiu a ciutat (Summer in the city) de Lovin' Spoonful.
-Perdo l'esma (I’ll go crazy), gravada per James Brown and The Famous Flames i multitud d'altres artistes com els Rolling Stones o The Moody Blues.

-Que passa amb els duros? (Get out of my life, woman) d'Allen Toussaint.

-A la vora de l’aigua (you’ve lost that lovin feelin), escrita per Barry Mann, Phil Spector i Cynthia Weil i mundialment famosa per l'enregistrament que els Righteous Brothers en van fer l'any 1965. Com a curiositat direm que el 1999 la BMI (Broadcast Music, Inc.) la va declarar la cançó més vegades reproduïda del segle XX, poca cosa.


+info