19/12/08

los Canarios - Child/Requiem for a Soul [1968]

La setmana passada dèiem que 'los Canarios', i especialment en Teddy, semblaven haver sucumbit definitivament a les seves influències més negres en el seu darrer senzill. L'any 1968 acabarien confirmant-ho definitivament amb la publicació d'aquest peculiar single que neix com a homenatge a Otis Redding. Dic peculiar perquè, tot i tractar-se d'un single de dues cançons, no podem parlar d'un senzill en els termes habituals amb que ho faríem amb qualsevol altre. Això es deu a algunes peculiaritats en la seva impressió. De bones a primeres, el single sembla tenir dues portades, una referent a cada una de les cançons, i tot i que, en principi, 'Child' esdevindria la cara A segons la posició de l'obertura de la funda, la co-portada de 'Requiem for a Soul' també podria fer la mateixa funció en termes estètics. Només tres petits elements diferencien ambdues caràtules, una frase entre parèntesis que diu 'En memoria de Otis Redding', uns escuets crèdits que només fan referència a Miguel Garrote com a autor de la fotografia, i un petit requadre amb els logotips pertinents i número de sèrie.
Una altra peculiaritat del Single es troba a la galeta interior del vinil. De la mateixa manera que ens trobem amb dues portades, també ens trobem amb dues cares A o, més ben dit, falta una cara B ja que ambdues, a diferència de com es fa habitualment, es diferencien amb la mateixa lletra, A per a 'Child' i AA per a 'Requiem for a Soul'. Vet aquí la petita història d'un modest homenatge.
Per si no ho havíeu endivinat encara, Otis Redding havia mort pocs mesos abans, concretament a Madison, Wisconsin, el 10 de desembre de 1967, a causa d'un accident d'avió.

Cara A - Child:


Cara AA - Requiem for a Soul:


La setmana que ve 'Free Yourself'/'I wonder what freedom means'

descarregar el Single