12/12/08

los Canarios - Pain [1967]


Arribem, doncs, al darrer single publicat per 'los Canarios' l'any 1967, un any realment fructífer per a la banda, tant en termes de quantitat com de qualitat.
Fins aleshores, les composicions de Teddy havien navegat més aprop del rock, però amb grans influències soul que permetien el seu lluïment personal com a cantant -només cal recordar la cara B del seu primer Single, 'Keep on the right side'.- En aquest senzill però, per primer cop es dóna més importància a les seves influencies més negres a la cara A, 'Pain', un tema que s'acosta molt més als cànons clàssics del Soul i recorda descaradament algunes de les composicions dels soul singers de tota la vida des del primer segon amb aquell 'daaaarliiiiing' arrossegat i una secció de vents que va en crescendo.
Com a cara B troben 'Three, two, one, ah', un tema que a les primeres escoltes sembla no passar d'un mer divertiment de la banda, amb aquells cors incessants fet l'indi durant tota la cançó, que poden arribar a fer-se realment pesadets, quelcom semblant al que passava amb 'Peppermint Frappé' i aquell 'lalala' tant típic de l'època del destape. Si aconseguim passar d'aquesta anècdota, però, aconseguim trobar-nos amb un tema molt ben executat, amb molts matisos musicals, i canvis de ritme. En Teddy destaca sobretot per la seva veu més avellutada i rasposa que mai.

La setmana que ve 'Child'/'Requiem for a soul'.

descarregar single