20/9/08

Dels blogs: The Jayhawks

Fa molts pocs dies, a Newton Town parlàvem de música indie i Lleida. Doncs bé, en ocasió de la reunió de la formació clàssica dels Jayhawks per a un concert únic a l'Azkena Rock Festival, l'univers bloc s'ha inundat d'elogis a aquesta banda de Minnesota i, en aquest en concret, el blocaire no només ensabona la banda com es mereix sinó que, a més, recorda com un dels seus cinc concerts més importants precisament el que ells van celebrar al petit Cotton Club de la capital de la Terra Ferma. Això va ser el 26 de octubre de l'any 2001. No puc evitar, doncs, repetir el que ja deia en aquell post de Camera Obscura, que no em sé estar d'aprofitar les poques ocasions que la vida em regala per parlar d'un concert a la meva terra d'una banda de prestigi internacional.

Jo ja n'he parlat en més d'una ocasió, dels Jayhawks, un grup que barreja com ningú el pop i el country. I, en un dels meus primers posts, potser el primer de tots i tot, a més a més celebrava el seu Tomorrow the Green Grass com un dels discos imprescindibles en la meva discoteca. Francament, és impossible no embadalir-se davant la tirallonga de meravelloses composicions de Mark Olson i Gary Louris, que les seves harmonies vocals converteixen en himnes exultants.

Les meves preferides potser són les tres més power-pop, Red’s song, See him on the street i Ten little kids, però és impossible no estimar amb totes les forces el tema amb què s'enceta l'àlbum, un dels més coneguts de tota la seva discografia i un crowd pleaser amb totes les de la llei, a banda de ser una de les obertures de disc més sublims que ara mateix pugui recordar. Si es confirma una gira i toquen a prop a casa vostra no deixeu d'anar-hi. I ara, pareu els rellotges, tanqueu els ulls i apugeu el volum...



The Jayhawks- Tomorrow the Green Grass - Blue

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salut company. Bon bloc, molt musical i veig que amb bon gust pels clàssics del pop (de Beatles a Jayhawks).
I sí, el concert dels Jayhawks a Lleida fa anys va ser sublim. Així ho recorda tota la gent de Barcelona que ens hi varem desplaçar i els hem vist en varies ocasions.
Gràcies per enllaçar-me.

malcombowie ha dit...

Benvingut a Newton Town, rocknrollmf . Gràcies per la teva visita i passa-hi quan vulguis. Ah, i mercès per la teva crònica dels Jayhawks.