5/4/09

The Smiths Vs. La Buena Vida


No és cap secret que La Buena Vida és possiblement el grup de pop espanyol que més m'agrada. Tot sovint me'ls poso, sobretot al cotxe ja que la seva placidesa s'encomana a la conducció i el viatge passa d'una altra manera. Ahir a la nit la Holly Golightly i jo vam anar a la jornada de portes obertes de l'Observatori Fabra i vam agafar Álbum, el seu disc de l'any 2003, perquè ens acompanyés durant el trajecte de tornada, sobretot perquè el tema amb què es clou, titulat Los Planetas (i en què intervé Jota), era una composició molt escaient.

Durant l'audició del disc (que inclou algunes de les meves cançons preferides dels de Donosti com Nada debería fallar o hh:mm:ss) no parava de pensar que l'intro de la majoria de cançons m'eren terriblement familiars, que ja les havía sentit abans, sobretot en temes dels Smiths. L'exemple que penjo potser és el més evident de tots.


The Smiths - Heaven Knows I'm Miserable Know (Single, 1984)


La Buena Vida - Un actor mejicano (Álbum, 2003)

2 comentaris:

Jordi Llavina ha dit...

Està molt ben vist, Oriol. Fa un temps, a l'extinta Catalunya Cultura, el Martín feia, si no recordo malament, una secció que es deia semblances sospitoses, o alguna cosa així... Aquesta hi podria haver escaigut

malcombowie ha dit...

eh Jordi, ben tornat a Newton Town. Gràcies pel teu comentari. Plagi? Homenatge? Res no obsta que el disc de LBV sigui excel·lent i la majoria de cançons superbes.