13/3/09

the Beatles Vs. the Chemical Brothers

Ahir escoltava el disc Revolver dels Beatles després de molts anys de no fer-ho, molts. Afirmar que el disc és excepcional sería un exercici fútil per part meva i no aportaria res a la llegenda del grup de Liverpool. A l'arribar al darrer tall del disc, 'tomorrow never knows', alguna cosa es va despertar dins del meu cervell. Aquesta no és que sigui precisament una de les peces que la gent més recorda del grup i potser va ser això el que em va sorprendre més, la gran similitud de la cançó amb un tema dels Chemical Brothers. Després de rebuscar entre la discografia d'aquests darrers, vaig arribar a la conclusió que si, que aquella sensació no era un miratge.
És curiós que un dels compositors de 'Let forever be' dels Chemical sigui en Noel Gallagher -qui també hi canta-. Aquest ha afirmat en més d'una ocasió que sempre compara les seves composicions amb les dels Beatles, així que no costa entendre que aquests dos temes es barallin per compartir similars territoris sonors, amb 33 anys de diferència.
Tant si compartiu aquesta mateixa visió amb mi com si no, com a mínim sentireu dos cançons magnífiques i veureu un excel.lent videoclip dirigit per Michel Gondry. Que aprofiti.

the Beatles - Tomorrow never knows:


the Chemical Brothers - Let forever be:

1 comentari:

Arnau Sabaté ha dit...

ostia que bona! Només anunciar que aquesta se'n va directa a la llista pel progrograma que estem preparan de parecidos razonables!