1/6/08

Dels diaris: Stonehenge

El mateix dia que per la premsa ens assabentàvem d'un nou estudi científic que conclou que Stonehenge era un monument dedicat als morts, trobo al llibre que estic llegint sobre The Byrds que, a començaments de l'any 1968, a la gira europea de presentació de la nova formació i el nou estil musical de la banda, Keith Richards i Mick Jagger dels Rolling Stones, acompanyats de les seves companyes d'aleshores Anita Pallenberg i Marianne Faithful, van anar a veure Roger McGuinn, Gram Parsons, Clarence White, Doug Dillard, Chris Hillman i Kevin Kelley al backstage del club Middle Earth de Londres, els van pujar als seus Rolls Royce, i se'l van endur a Stonehenge a veure com es feia de dia enmig d'una ingestió delirant de drogues i Johnny Walker Red Label. Wikipedia ho confirma en aquest epígraf dedicat al galifardeu de Gram Parsons.

Molt a prop, al poble de Stonehenge de fet, hi vivia Keith Richards, on Gram Parsons es va hostatjar durant aquells dies a Londres, i on després es va voler quedar i va deixar penjat al grup, que havia de continuar la gira a Sud-àfrica. Aquí va acabar la seva estada a The Byrds, per haver preferit anar de festa amb l'star system del rock que no pas acomplir el seu contracte amb el grup. Però la veritat és que va ser un enamorament mutu, i els Stones van aprofitar per assaltar Gram Parsons a preguntes sobre la música country i la vida al sud dels Estats Units ja que ells eren uns fanàtics d'aquest estil musical. Chris Hillman, baixista de The Byrds en aquella gira i futur company de Gram Parsons als Flying Burrito Brothers, parla de tot plegat en aquesta entrevista.

Tot i que Gram Parsons mai no va ser membre oficial de The Byrds, la influència de la seva persona sobrevola totalment el disc Sweetheart of the Rodeo d'aquell mateix any i també algunes parts del repertori dels Stones i tot.


Dues peces em sembla adient recordar ara per il·lustrar la notícia hem triat, la seva versió del tema Wild Horses de Jagger & Richards que ell va publicar amb el seu següent grup, els Flying Burrito Brothers, i també Hickory Wind, un dels pocs temes del Sweetheart of the Rodeo en què el van deixar cantar.

----------------------------------------

Versión en español (enlaces en el original)

De los periódicos: Stonehenge
El mismo día que por la prensa me entero de un nuevo estudio científico que concluye que Stonehenge era un monumento dedicado a los muertos, encuentro en el libro que estoy leyendo sobre The Byrds que, a principios de 1968, en la gira europea de presentación de la nueva formación y el nuevo estilo musical de The Byrds, Keith Richards y Mick Jagger de los Rolling Stones, acompañados de sus compañeras de entonces Anita Pallenberg y Marianne faithful, fueron a ver a Roger McGuinn, Gram Parsons, Clarence White, Doug Dillard, Chris Hillman y Kevin Kelley al backstage del club Middle Earth de Londres, los subieron a sus Rolls Royce, y se los llevaron a Stonehenge a ver cómo amanecía en medio de una ingestión delirante de drogas y Johnny Walker Red Label. Wikipedia lo confirma en este epígrafe dedicado al golfo de Gram Parsons.

Muy cerca, en el pueblo de Stonehenge de hecho, vivía Keith Richards, donde Gram Parsons se hospedó durante aquellos días en Londres, y donde después se quiso quedar y dejó colgado al grupo, que debía continuar la gira por Sudáfrica. Aquí terminó su estancia en The Byrds, por haber preferido ir de fiesta con el star system del rock en vez de cumplir su contrato con el grupo. Pero la verdad es que fue un enamoramiento mutuo, y los Stones también aprovecharon para asaltar a Gram Parsons a preguntas sobre la música country y la vida en el sur de los Estados Unidos ya que ellos eran unos fanáticos de este estilo. Chris Hillman, bajista de The Byrds en esa gira y futuro compañero de Gram Parsons en los Flying Burrito Brothers, habla de todo ello en esta entrevista.

Aunque Gram Parsons nunca fue miembro oficial de The Byrds, la influencia de su persona sobrevuela totalmente el disco Sweetheart of the Rodeo de ese mismo año e, incluso, hasta algunas partes del repertorio de los Stones.

Dos temas se me antoja pertinente recordar aqui para ilustrar esta noticia, la versión del tema Wild Horses de Jagger & Richards que él publicó con su siguiente grupo, los Flying Burrito Brothers, y Hickory Wind, uno de los pocos temas del Sweetheart of the Rodeo de los Byrds en que le dejaron cantar.