16/5/08

Dels diaris: Supernova

Segons l'American Heritage Dictionary, una supernova és un fenòmen celeste estrany consistent en l'explosió de la major part de materia d'una estrella que té com a resultat un objecte d'una lluminositat extrema i una vida molt curta que emet vastes quantitats d'energia.

La fotografia pertany a una notícia que vaig trobar a l'edició de dijous passat del diari El País, on s'explicava que telescopis de la NASA havien captat una explosió d'una supernova a la vía làctea que havia tingut lloc fa 140 anys.

Aquesta lectura em va recordar la magnífica definició que allmusic.com fa de Syd Barret. Diu exactament, "Like a supernova, Roger "Syd" Barrett burned briefly and brightly, leaving an indelible mark upon psychedelic and progressive rock as the founder and original singer, songwriter, and lead guitarist of Pink Floyd." Tenint en compte que les supernoves també poden provocar la formació de nous estels, llavors sí, definivament Syd Barrett encaixa del tot amb aquella definició acadèmica, i si no que ho preguntin a David Bowie, a Robyn Hitchcock o a Julian Cope.


The Church - Under the Milky Way



Pink Floyd - Lucifer Sam