25/1/09

los Canarios - Extra, extra!/Reacción! [1971]

Avui fa exactament un any del primer post de Newton Town. Les coses semblen no haver canviat gaire des d'aquella notícia relacionada amb la selecció de 'Achilifunk' -gran recopilació rumbera- com a millor recopilatori de l'any segons la revista Wire. Seguim fent el que ens sembla i publicant allò que ens interessa sense massa preocupacions ni pretencions. Així doncs ha arribat el moment d'acabar amb la publicació dels singles de los Canarios que vam començar ara fa unes setmanes. Després d'uns quants retards, us invito a escoltar els dos darrers singles que va publicar aquesta banda l'any 1971.
Els dos singles en qüestió són Extra,extra!!, que inclou 'reaching out' com a cara B; i Reacción!, amb cançó homònima (però en anglés) com a senzill i 'Lord I'm ready' com a cara B.
Poca cosa puc dir dels Singles. Tenen les portades més lletges de tota la seva col.lecció però, en canvi, les dues cançons són, sens dubte, de lo milloret que van grabar mai. 'Reaction', segons el meu parer, és la segona millor cançó del grup -amb aquella línia de baix inicial tant característica- després de 'Free yourself', que vam penjar ara fa un parell de setmanes.
Amb la publicació d'aquests dos senzills el grup dóna per finalitzat tot un cicle. A partir d'aquell moment es pot dir que Teddy Bautista decideix desmembrar definitivament el grup i començar una nova trajectòria musical d'acord als seus nous interessos i/o tendències musicals de l'època. Tres anys més tard publicaria l'obra de rock progressiu 'Ciclos'. Els aficionats i entenedors d'aquest estil no dubten a qualificar aquesta lliure versió de les quatre estacions de Vivaldi com una obra cim de la música progressiva espanyola. No entraré a qualificar-ho. Per a mi 'los Canarios' acaben aquí i la seva obra posterior queda lluny dels meus interessos i, crec poder afirmar també, d'aquest blog. Potser d'aquí un temps canviaran les coses, ves a saber.
Es possible que algun dia m'animi a penjar el seu primer disc, 'Flying high with the Canaries', que van publicar als E.E.U.U. . Fa poc vaig poder comprar-ne una reedició a la 6º fira del disc de Barcelona i, si tot va bé, algun dia també podré tenir el seu disc 'libérate!' que a hores d'ara es cotitza a 100 e, segons vaig poder comprobar. Només queda esperar el segon aniversari de Newton Town. Salut.

Descarregar Extra,extra! [1971]
Descarregar Reacción [1971]

los Canarios - Reaction!

3 comentaris:

malcombowie ha dit...

Per molts anys! I recorda que també hi ha pendent aconseguir Peppermint Frappé. Ah, com veus, involuntàriament jo també he celebrat l'aniversari.

Arnau Sabaté ha dit...

Ostia! no sabia això dels ciclos. No se si es el meu interés pel terme rock progresivo o per la reinterpretació de les 4 estacions..però tinc ganes d'escoltar-lo...jejeje

Felicitats pel blog!!! Per molts anys i endavant!!

Jordi Sabaté ha dit...

doncs endavant arnau, és molt fàcil de trobar a la xarxa. A mi el que em tira endarrera és precisament que sigui una interpretació de Vivaldi, no que sigui progressiu precisament. I el pipermint ja el busco ja, però ni hi ha manera.