22/2/08

C'était Un Rendezvous



(si us plau, visualitzeu a pantalla complerta)

Si fa pocs dies parlava de 'Vanishing point' allunyant-la de l'arquetip dels cotxes i la velocitat, avui us invito a fer tot el contrari. Si mai t'has plantejat com seria creuar París a primera hora del dia sense deixar anar el peu de l'accelerador, aleshores deixat endur per 'C'était Un Rendezvous'. Curiós curtmetratge de l'any 1976 rodat per Claude Lelouch que invita a pensar entre els límits del creatiu i la temeritat més vergonyosa, de la qual n'hem tingut uns bons exemples darrerament als diaris
Entre pitades, semàfors en roig i vianants sorpresos, sense artificis ni trucatges, un pla seqüència destinat a fer història que es va acabar convertint en un mite underground per mèrits propis. El rodatge es va fer sense permisos oficials i el director no va tenir pocs problemes després de l'estrena. Si busqueu per internet en trobareu mil i un rumors i curiositats. Políticament incorrecte al 100% a la vella escola.
Curiosament va servir l'any 2006 com a base del videoclip de la cançó 'Open your eyes' del grup escocés Snow Patrol.

El recorregut és:
Bd Périphérique au Porte Dauphine - Avenue Foch - Pl Charles-de-Gaulle - Av des Champs-Elysées - Place de la Concorde - Quai des Tuileries - Arc de Triomphe du Carrousel - R de Rohan - Avenue de l’Opera - Pl de l’Opéra - Fromental Halévy - R de la Chausée d’Antin - Pl d’Estienne d’Orves - R Blanche - R Pigalle - Pl Pigalle - Bd de Clichy - R Caulaincourt - Av Junot - Pl Marcel Aymé - R Norvins - Place du Tertre - R Ste-Eleuthère - R Azais - Pl du Parvis du Sacré Coeur.

10.420 m. en 7 min. 57 seg. abocats a un final, si més no, curiós. Semblant a un viatge organitzat però molt més emocionant.
Si us plau, no ho proveu a les vostres ciutats.

Nota mental 1: Això em fa pensar que algun dia he de parlar de 'Night on Earth' de Jim Jarmusch. especialment del capítul de Roberto Benigni.
Nota mental 2: Recordes Driver i Driver 2 per la PSX? Si? doncs no ho oblidis.

1 comentari:

malcombowie ha dit...

Osti, osti, osti! Fins ara no he tingut un moment de tranquil·litat per mirar-lo. Brutal. Memorable. Esgarrifós. Amb escenes inesborrables com la de l'autobús que es creua o la dels coloms. Com dius, políticament incorrecte també és el que primer se m'acut a mi. Set minuts i mig amb la boca oberta. [C'était un rendevouz=Era una cita]. No coneixia els Snow Patrol, però al costat de Claude Lelouch són tous com la plastelina.